Krijgt jouw paard voldoende kruiden? In de natuur hebben paarden een heel gevarieerd dieet. Ze zijn constant op zoek naar allerlei soorten grassen en kruiden, die zorgen voor voldoende vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Onze paarden hebben die mogelijkheid meestal niet, maar blijven van nature wel echte kruideneters. Het is dan ook een goed idee om je paard te helpen aan deze onmisbare kruiden. Breng je paard in balans!
In het najaar hebben veel paarden vaak een weerstandsdip. De overgang naar het natte en koude najaar kan een paard vatbaarder maken. Minder energie, moeite met het aanmaken of juist verliezen van de vacht, een doffe vacht, gevoelige luchtwegen of juist een snotneus zijn signalen van een verminderde weerstand. Vooral oudere paarden hebben in het najaar vaak moeite met hun weerstand en kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken.
Veel paarden krijgen in het voor- en najaar een detox. Jouw paard ook? Een detox is dé basis van een goede stofwisseling! In dit blog vertellen we je waarom een detox juist in het voor- en najaar belangrijk is en wanneer je paard een detox nodig heeft!
Het eerste advies bij een zwelling of blessure is vaak: zoveel mogelijk koelen! Maar waarom juist koelen en niet verwarmen? En is dat wel goed voor het herstel? En wat te doen bij spierpijn, koelen of juist verwarmen?
Een paard dat goed in zijn vel zit straalt dat niet alleen uit aan de buitenkant, maar ook via het gedrag. De stofwisseling speelt namelijk een grote rol bij de gezondheid van je paard. Maar wat doet de stofwisseling eigenlijk en hoe krijg je die in balans? En wat gebeurt er bij een onbalans in de stofwisseling?